Anbefalinger voksne

Her trekker vi frem voksenlitteratur som det er verdt å se nærmere på.

 1. Livet på GULAG-leiren

  Av: Jakhina, Guzel Tipset av: Päivi Särkelä

  En rørende, tøff, dyster og vemodig historie. Det er en beskrivelse av tid så vel som tradisjoner, reiseskildring, psykologi så vel som historie. Beskrivelsen av fattigdom og sult er oppsiktsvekkende, måtene å mestre hverdagen på er fantastiske.

 2. Bak lukkede dører

  Av: Paris, B.A Tipset av: Anita Friborg

  Grace og Jack er tilsynelatende det perfekte ektepar. Jack er flott, rik og en vellykket advokat. Grace er vakker og ofrer sin egen karriere for å stelle hjemme i deres nydelige, store hus. De er paret som har alt.

 3. Ny krim fra Samuel Bjørk, Norges nye krimkomet

  Av: Bjørk, Samuel Tipset av: Christine Vahlgren

  Endelig er en av Norges mest kjente krimforfattere, Samuel Bjørk, tilbake med ny krimroman. Denne gangen er vi 20 år tilbake i tid, og det populære radarparet Holger Munch og Mia Krüger møtes for første gang.

 4. Lucias siste reise

  Av: Larssen, Vetle Lid Tipset av: Anita Friborg

  Sicilia, år 304 e.Kr. En ung kvinne, Lucia, blir voldtatt og henrettet. Men hvor blir Sankta Lucias jordiske levninger av? 763 år senere står en nordmann i døren til gravkammeret.

 5. Dement diamant

  Av: Brekke, Toril Tipset av: Anita Friborg

  Dette er historien om en mor og datter som står hverandre svært nær. Det har de alltid gjort. Men hva skjer når moren gradvis forsvinner mer og mer inn i sin egen verden?

 6. aktuelt om Afghanistan

  Av: Stranger, Simon Tipset av: Päivi Särkelä

  Et mer aktuelt tema, kan man nesten ikke finne akkurat nå.

 7. Kjenner du ditt naboland?

  Av: Dypvik, Astrid Sverresdotter Tipset av: Päivi Särkelä

  Det kan være interessant å dykke inn i Tysklands nære historie nå når Angela Merkel forlater sin post som forbundskansler. Dette store og folkerike og for oss egentlig så nære landet.

 8. Petra Pettersens perfekte plan

  Av: Kjølner, Lene Lauritsen Tipset av: Christine Vahlgren

  Petra jobber i bokhandel og er gift med Einar. Hvert år baker hun den engelske julekaken sammen med venninnen og grandtanten, og livet hennes er egentlig veldig "A4". Da Einar forteller at han har truffet en annen - åtte uker før jul, tar livet en annen vending.

 9. Endelig en lettlest og morsom politikerbiografi.

  Av: Bollestad, Olaug Johanne Tipset av: Päivi Särkelä

  Olaug Bollestad, nestleder i Kristelig Folkeparti - i hvert fall i skrivende stund -, har egen Instagram-profil. Det er bare å ta en titt på @olaugjohanna. Noen av bildene hun har delt der er med i boka.