Anbefalinger voksne

Her trekker vi frem voksenlitteratur som det er verdt å se nærmere på.

 1. Nådeløse kvinner

  Av: Läckberg, Camilla Tipset av: Anita Friborg

  Tre kvinner møtes i et forum på nettet og klekker ut en nådeløs plan. I utgangspunktet lever de ulike liv, og de kjenner hverandre ikke fra før. Ingrid lever et tilsynelatende fint liv med mann og datter. Victoria bor isolert på landet med mannen sin. Birgitta har en mann og to voksne sønner. Det kvinnene har til felles er at de føler seg fanget i ekteskapet sitt, og de har et sterkt ønske om å frigjøre seg fra mennene sine.

 2. Thriller som man husker i lang tid

  Av: Lloyd, Sam Tipset av: Veronica Schevik

  Sam Loyd har med sin debutbok lagt lista høyt. En psykologisk thriller som er utenom det vanlige, og som kryper innunder huden på deg.

 3. Sterk selvbiografi

  Av: Kristof, Agota Tipset av: Päivi Särkelä

  Likte du Kristofs trilogi der den første boken heter Tvillingenes dagbok, vil du også like denne korte selvbiografien hennes, Analfabeten.

 4. Krim

  Av: Hawkins, Paula Tipset av: Christine Vahlgren

  Paula Hawkins mørke og urovekkende thriller Piken på toget bergtok millioner av lesere over hele verden. Med Langsom ild har Hawkins klart det igjen: Langsom ild er ny en fandenivoldsk og besettende historie om bedrag, drap og hevn. Det er en perfekte psykologiske thriller som rett og slett djevelsk god.

 5. Krim

  Av: Roslund, Anders Tipset av: Christine Vahlgren

  En hjerteskjærende thriller som tar pusten fra deg, om skruppelløs våpenhandel, skuddvekslinger og alle de underliggende årsakene. Men mest av alt om hvordan en oppvekst med vold og våpen kan virke inn på et barns perspektiv. Definitivt en av årets beste og samtidig en av de mest tragiske.

 6. Tid for å høste

  Av: Holmberg, Pelle Tipset av: Anita Friborg

  Lær mer om de sikre soppene.

 7. Hva hvis vi i fremtiden ikke kan dø?

  Av: Shusterman, Neal Tipset av: Veronica Schevik

  Ljå er første bok i en ny dystopiserie som setter et søkelys på hva som vil skje dersom man i fremtiden automatisk blir gjenopplivet når man dør.

 8. Anne F

  Av: Klausen, Kristian Tipset av: Anita Friborg

  Anne Frank døde i konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen våren 1945. Da hadde hun og familien holdt seg i skjul i Amsterdam i over to år, inntil de ble oppdaget og deportert. Etter krigen ble hennes etterlatte dagbøker utgitt. Denne romanen følger Anne og hennes far, Otto, i en helt annen virkelighet: De bor i Drammen. Hva skjer når man flytter noen kjente biografiske skikkelser over til et nytt sted, og gir disse nye omgivelser, andre bakgrunner og en alternativ slutt? Anne Frank er romanens naturlige sentrum, men det er gjennom hennes far at historien fortelles, han driver inntil krigsutbruddet en tobakkskiosk i Konnerudgata. Senere møter vi ham alene i Auschwitz, og på Drammen jernbanestasjon etter krigen, som den eneste overlevende.

 9. Grafisk roman

  Av: Sattouf, Riad Tipset av: Kathrine Haaheim

  Her er det mye å lære, masse å le av og en strek som er en fryd for øyet. En ellevill selvbiografi.