Anbefalinger voksne

Her trekker vi frem voksenlitteratur som det er verdt å se nærmere på.

 1. Krim

  Av: Schepp, Emelie Tipset av: Christine Vahlgren

  Broder Jakob er en kriminalroman om å tvinges møte sin egen, voldsomme fortid. Om søsken , relasjoner og forsoning. Dette er den femte boken i serien om statsadvokat Jana Berzelius.

 2. Den du ikke ser

  Tipset av: Veronica Schevik

  Nathalie Svensson, en 45-årig psykiater og medlem i rikskriminalens profileringsgruppe, trives egentlig med tilværelsen. Som nyskilt har hun skaffet seg en ettromsleilighet i Stockholm. Der kan hun ta seg fri og leve et annet liv enn det hun har som lege og mamma hjemme i Uppsala, i et hus som ligger avsidesliggende til.

 3. Barnas nettbruk – hva gjør foreldre?

  Av: Bergsjø, Håkon Tipset av: Päivi Särkelä

  Barn får deres første kontakt med internett tidligere og tidligere via mobilen, I-paden eller PC. Er du bekymret for hva barna dine møter på nettet og hva slags virkning det kan ha på dem? Er de kanskje utsatt for mobbing, utestengelse og svindel?

 4. Overraskende triller

  Av: Michaelides, Alex Tipset av: Veronica Schevik

  Alicia Berenson er en kjent kunstner som lever i et lykkelig ekteskap med Gabriel, helt til de en dag finner henne sammen med liket av ektemannen, fem skudd i ansiktet Fra den dage sier hun ikke et eneste ord.

 5. Gestapos mest ettertraktede nordmenn

  Av: Solbrekken, Ingeborg Tipset av: Anita Friborg

  Tusenvis av unge nordmenn under ledelse av norske kommunister deltok aktivt i det som var krigens største illegale avis, flykning og sabotasjeapparat. Boken skildrer deres virksomhet og Gestapos intensive jakt på dem. Tapene var store, men ledelsen ble aldri tatt. Boken gir et unikt innblikk i en ukjent og dramatisk del av norsk krigshistorie. Den er basert på upubliserte krigsdokumenter bl.a fra det kongelige slott.

 6. Bok om mummipappas mor

  Av: Karjalainen, Tuula Tipset av: Päivi Särkelä

  Mye er skrevet om Tove, hva er det Tuula Karjalainen har å tilføye. Mye faktisk. Hun er i stand til å ta leseren med på en fantastisk historiereise.

 7. Krim

  Av: Jensen, Jens Henrik Tipset av: Christine Vahlgren

  Den fjerde frittstående boken i serien om Niels Oxen.

 8. E-bok

  Av: May, Peter Tipset av: Veronica Schevik

  Peter May skriver krim som fenger fra første setning. Historien er lagt til samme miljø som i Lewis-trilogien, men er en frittstående fortelling. Coffin Road finnes også som e-bok inne på appen "BookBites".

 9. Hvor mye kan foreldre tåle?

  Tipset av: Anita Friborg

  Som 18-åring var Nicolas Sheff en førsteklasses student. En lesehest og en talentfull tegner. Han begynte å lefle med narkotika da han var 12, men sent i tenårene tiltok rusmisbruket og endte opp totalt avhengig.