Anbefalinger voksne

Her trekker vi frem voksenlitteratur som det er verdt å se nærmere på.

 1. Ny krim fra Samuel Bjørk, Norges nye krimkomet

  Av: Bjørk, Samuel Tipset av: Christine Vahlgren

  Endelig er en av Norges mest kjente krimforfattere, Samuel Bjørk, tilbake med ny krimroman. Denne gangen er vi 20 år tilbake i tid, og det populære radarparet Holger Munch og Mia Krüger møtes for første gang.

 2. Dement diamant

  Av: Brekke, Toril Tipset av: Anita Friborg

  Dette er historien om en mor og datter som står hverandre svært nær. Det har de alltid gjort. Men hva skjer når moren gradvis forsvinner mer og mer inn i sin egen verden?

 3. aktuelt om Afghanistan

  Av: Stranger, Simon Tipset av: Päivi Särkelä

  Et mer aktuelt tema, kan man nesten ikke finne akkurat nå.

 4. Kjenner du ditt naboland?

  Av: Dypvik, Astrid Sverresdotter Tipset av: Päivi Särkelä

  Det kan være interessant å dykke inn i Tysklands nære historie nå når Angela Merkel forlater sin post som forbundskansler. Dette store og folkerike og for oss egentlig så nære landet.

 5. Petra Pettersens perfekte plan

  Av: Kjølner, Lene Lauritsen Tipset av: Christine Vahlgren

  Petra jobber i bokhandel og er gift med Einar. Hvert år baker hun den engelske julekaken sammen med venninnen og grandtanten, og livet hennes er egentlig veldig "A4". Da Einar forteller at han har truffet en annen - åtte uker før jul, tar livet en annen vending.

 6. Endelig en lettlest og morsom politikerbiografi.

  Av: Bollestad, Olaug Johanne Tipset av: Päivi Särkelä

  Olaug Bollestad, nestleder i Kristelig Folkeparti - i hvert fall i skrivende stund -, har egen Instagram-profil. Det er bare å ta en titt på @olaugjohanna. Noen av bildene hun har delt der er med i boka.

 7. Nådeløse kvinner

  Av: Läckberg, Camilla Tipset av: Anita Friborg

  Tre kvinner møtes i et forum på nettet og klekker ut en nådeløs plan. I utgangspunktet lever de ulike liv, og de kjenner hverandre ikke fra før. Ingrid lever et tilsynelatende fint liv med mann og datter. Victoria bor isolert på landet med mannen sin. Birgitta har en mann og to voksne sønner. Det kvinnene har til felles er at de føler seg fanget i ekteskapet sitt, og de har et sterkt ønske om å frigjøre seg fra mennene sine.

 8. Thriller som man husker i lang tid

  Av: Lloyd, Sam Tipset av: Veronica Schevik

  Sam Loyd har med sin debutbok lagt lista høyt. En psykologisk thriller som er utenom det vanlige, og som kryper innunder huden på deg.