En gripende historie

Frida Nilsson har klart det igjen, å skape en gripende historie om tema som det kan være vanskelig å prate om. «Det tynne sverdet» er en vakker bok om vennskap, kjærlighet og døden.

Mora til Sasja har vært svakere en stund så hun og faren reiser til legen. Sasja får samme dag vite at mora er syk og skal dø. Sasja synes det er veldig vanskelig å tenke på at mamma skal dø og bestemmer seg umiddelbart for å gi henne et nytt navn – Semilla.

«Sasja?»

«Det var pappa som var tilbake. Han var litt hes. Kanskje han hadde grått?»

«Kommer du? Sa han» […]

«Har det skjedd?» Han ristet på hodet. Jeg satte sandalene i skohylla og gikk opp den bratte, hvite trappa.

«Sasja?» sa pappa da jeg var kommet halvveis. «Ja?» Han ventet et par sekunder. «Snart kanskje, sa han med sped stemme».

Når Døden kommer og henter Semilla etter noen dager, bestemmer Sasja seg instinktivt for å følge etter, han må overliste Døden og få mamma tilbake. På sin ferd skapes det vennskap med både en hilder, spartaner og harpyr. Sasja og de nye vennene opplever spenning, farer og lek på sin ferd.

«Det tynne sverdet» er en bok som er lettlest til tross for sine mange sider, det er noen flotte tegninger av en del av de viktigste karakterene i historien som gir et fint avbrekk. 

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Veronica Schevik 29. april 2019