En perle du kanskje gikk glipp av

Hva vet vi egentlig om andre mennesker og hvordan oppfatter andre oss?

Historien foregår for det meste i en Oslo-bygård og blir fortalt gjennom fire av beboerne. Cecilie, karrierekvinnen som pøser mesteparten av energien sin inn i det politiske partiet hun jobber for. Edvard, Cecilies sønn, som får livet snudd på hodet og er engstelig etter at foreldrene flyttet fra hverandre. Studenten, Astrid, har en masteroppgave hengende over seg og sliter med angst. Bjørn som jobbet som lærer i mange år, men som av årsaker som ikke burde avsløres her, nå jobber som vaktmester i borettslaget. Disse menneskene observerer hverandre, danner seg bilder av hvem de andre er og hvordan de lever. Hva er sannhet og hva er løgn?

Forfatteren veksler mellom bokmål og nynorsk, avhengig av hvilken av karakterene vi følger. Et hverdagslig kammerspill med urovekkende undertoner. Det kan hende vi får muligheten til å oppleve denne historien på en scene eller en skjerm i fremtiden. Skinliv er Oda Malmins andre roman og fortjener flere lesere.

"Dette er en troverdig historie om det psykologiske kaoset som ligger bak tilsynelatende vanlige fasader. En roman å tenke på. " Inger Bentzrud, Dagbladet (Terningkast 5)

Lunner bibliotek har også Steinauge, Malmins første roman.