En varmhjertet beskrivelse om livet på landet som samtidig gir noe å tenke på om måten vi behandler våre dyr på.

«Noen av mine tidligste minner er knyttet til det faktum at en av foreldrene mine fortalte meg om hendelser med kyr, griser, høner og ville fugler.» Tema og det flotte utseende til Rosamund Youngs bok hadde allerede vekket min interesse og dette sitatet fikk meg til å lese boken fra begynnelsen til slutt.

Av: Young, Rosamund
Språk: Bokmål
Publiseringsår: 2017
Lån meg!

Rosamund Young driver en avansert økologisk gård i Cornwall, England, der kyr, får, kyllinger og griser lever relativt fritt bl.a. ved å velge selv hva de til enhver tid vil spise. I boken Kuene, fornuft og følelser på gården forteller hun om store og små, morsomme og berørende historier mest om kuenes sjeleliv men også litt om de andre dyrene på gården.

Boken fremhever dyrenes individualitet. Det ville være en grov generalisering å si at kyr er kloke på samme måte som menneskene er, men dyr er også milde og varme, sosiale og innadvendte personligheter. Vi synes at våre kjæledyr, spesielt katter og hunder er individer, men hvorfor mener vi ikke det samme om kyr, sauer, griser eller kyllinger? Kyr oppretter sterke bånd til hverandre og kan spørre folk om hjelp når det er nødvendig. Visste du for eksempel at kyr elsker å leke og danner vennskap for livet? De kan være skeptiske og døve, bære nag og være egoistiske.

 

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Päivi Särkelä 23. april 2019