Eventyrlig bibliotekbuss på Harestua

Tirsdag den 26. oktober var Bibliotekbussen igjen å finne på Harestua. Første stopp var Eventyrskogen barnehage.

En gjeng med førskolebarn satt klare med en bunke bøker de skulle levere tilbake før de skulle velge seg ut noen nye. Alle hadde funnet bøker de likte spesielt godt og stilte gjerne opp for å bli avfotografert med favorittene. Celine ble oppslukt av en bok om insekter, Tarjei likte Gravosaurer fordi det er tøft og han har gravemaskin hjemme. Filippa kosa seg med boken om Corny som faller og slår seg, fordi det er så fint når mammaen kommer og trøster henne. Anna liker bøkene om Dinosaurgjengen så godt at hun håper de har noen flere i serien på bussen. Mikkel likte Nattboka og Sascha serien om Karsten og Petra fordi det handler om å være venner.

Om bord i bussen møter vi verdens kuleste bibliotekdamer. Lise Gyldmar er bibliotekmedarbeider og stødig bussjåfør. Patricia Castillo er bibliotekkonsulent og ser ut til å ha en magnetisk kraft. Ungene flokker seg rundt henne mens hun viser frem bøkene og setter seg ned for å lese litt sammen dem. Bussen har med seg aktuelle bøker, filmer, lydbøker og musikk, men er så smart innredet at den likevel virker romslig. Ungene finner puter de kan sitte på mens de leser. Det er skikkelig god stemning og rundt dem henger det spindelvev og edderkopper, for nå har damene pyntet til Halloween.

Neste stopp er Rema 1000. Den første låneren står parat idet Lise parkerer bussen, og det er en jevn strøm av mennesker innom i løpet av de to timene den står der. I hovedsak folk over 60, men også noen barnefamilier. Patrica kan fortelle at da de kom til Harestua første gang ble de overrasket. Aldri hadde de opplevd en slik pågang på dag én. At folk benytter seg av Bibliotekbussen er helt vesentlig for at de skal kunne fortsette med dette tilbudet neste år. Hun sier harestuingene er oppegående og beleste. Mange bestiller bøker via Bibliofil på forhånd, og plukker gjerne med seg noe mer fra bussen mens de er der. Paticia leser mye selv og er flink til å anbefale bøker som kan passe hver enkelt låner.

Har du et nasjonalt lånekort fra et annet bibliotek, ta det med deg og de kobler det opp mot bussens lånerregister. Du kan også enkelt og greit registre deg som låner når du besøker bussen første gang.

Neste eventyrlige Bibliotekbuss-dag på Harestua (Rema 1000) er 30. november Kl. 16.30-18.30

Mer informasjon og rutetider her: vikenfylkesbibliotek.no/bibliotekbussen/