Før, under og etter Utøya

Cathrine Trønnes Lie overtalte sin ett år yngre søster til å delta på AUFs sommerleir på Utøya i 2011. Det ble starten på en lang og vondt tid.

Av: Di Fiore, Mariangela Cacace
Språk: Bokmål
Publiseringsår: 2021
Lån meg!

Cathrine gledet seg veldig til sommerleiren på Utøya og ville gjerne ha med lillesøstra si, for i tillegg til å være søstre var jentene også veldig gode venner. Hun fortalte om alt som var gøy og fint der. Det var når Cathrine nevnte dyrevelferd hun fikk Elisabeth på kroken.

De koste seg veldig helt til den skjebnesvangre dagen. 

Cathrine forteller om kaos, redsel og smerter, og hvordan det var å våke opp på sykehuset etter selv å ha blitt skutt to ganger. Å høre at Elisabeth ikke var gjort rede for, å vente på beskjed om hva som hadde skjedd med henne, for så å endelig få høre at hun ikke hadde overlevd.

Søstre : min historie etter Utøya er en viktig bok. Å stå frem og vise sine innerste tanker og følelser rundt alt som har skjedd er modig. For oss som leser boken får vi et konsist innblikk i Cathrines tanker og følelser. Alle redsler og forsøk på å være sterk når man eller helst har lyst til å stenge seg inne.

Mariangela Di Fiore har brukt korte setninger og språket er veldig direkte og har sammen med Cathrine skrevet en bok som alle burde lese.

Boken er nominert til Brageprisen og begrunnelsen fra juryen kan du lese her.