Krim fra nordnorge

Hva er vel bedre enn å sitte inne i ruskevær og kose seg med en god krim? Når i tillegg handlingen er lagt til Lofoten, hvor den verste kuldeperioden på år og dag har festet sitt grep på omgivelsene, er det duket for skikkelig spenning.

Forliset er Granhus femte bok om Reines politietterforsker Rino Carlsen, og den syvende boka totalt.

Politietterforsker Rino Carlsen får en merkelig henvendelse fra en ung mann som forteller om et funn han og kona har gjort i huset de driver og pusser opp. Godt gjemt under noen treplanker i gulvet finner de en søppelsekk som inneholder en boblejakke til en gutt. Funnet er i utgangspunktet ikke noe å bruke ressurser på, men Rino har en magefølelse på at det er en grunn til at jakken var så godt gjemt.

Snart skal Rino få noe annet å tenke på. For til tross for at det er sprengkulde ute i havgapet, er det en fotograf som ikke klarer å motstå fristelsen til å ta bilder utendørs i det nydelige lyset. Fotografen får øye på en tønne som har frosset fast i vannkanten, i den befinner det seg et lik. Det tar ikke lang tid før Rino begynner å se sammenhengen med et forlis som skjedde flere år tilbake i tid. En tragisk ulykke som krevde to menneskelig. Undersøkelsene fører Rino ut til ettervernsinnstitusjonen for tidligere narkomane, og han får fort en følelse av at det er noen som ikke forteller alt de vet.

Frode Granhus er bosatt på Leknes i Lofoten og han har førstehånds kjennskap til den nådeløse naturen i Lofoten, noe han klarer å formidler veldig godt gjennom bøkene sine. De maleriske beskrivelsene gjør at man enkelt klarer å leve seg inn i bokens innhold. I tillegg klarer han å bevare den sitrende spenningen helt til siste side i boka.

Forliset er definitivt en bok som holder varmen i lesesinnet i hustrig vårvær. En god bok for krimelskere som jeg absolutt kan anbefale.

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Veronica Schevik 1. desember 2017