Gladnyhet til våre lånere

Lunner bibliotek har et midlertidig tilbud hvor du kan bestille bøker, lydbøker og filmer. Førstemann til mølla!

Uppslagna böcker på ett bord.

Slik gjør du:

Enten A:

1. Logg deg inn via vår hjemmeside: https://bibliotek.lunner.kommune.no/

Her må du legge inn lånekortnummeret ditt (hele lånekortnummer fra og med N) samt din pikode – fire siffer. Har du ikke pinkode, ta kontakt med biblioteket eller be om ny pinkode på hjemmesiden.

1. Når du har søkt opp en tittel kan denne reserveres dersom den er ledig, vi vil da få beskjed på biblioteket om at du har reservert mediet slik at vi kan plukke det for deg.

Eller B:

1. Send bestilling på e-post: biblioteket@lunner.kommune.no
  2. Oppgi:
    Lånernummer:
    Navn:
    Hva du ønsker å låne:

Det er bare bøker og annet du finner på hovedbiblioteket som står på hylla du kan bestille via denne ordningen, da bibliotekene i Norge ikke sender bøker frem og tilbake til hverandre for tiden. Merk at det allerede kan være noen andre som allerede har bestilt materialet slik at det er ikke sikkert du vil få det.

Vi tar kontakt og avtaler tidspunkt og på hvilket biblioteklokale du ønsker å hente. Viktig at telefonnummer og epostadresse som står registrert på deg er riktig. Hva som er registrert på deg finner du på fanen «Mine lånekort» når du er innlogget. Av hensyn til smittevern vil bøkene bli levert deg på utsiden av inngangsdøren.

Husk å holde trygg avstand og ta hensyn til smittefaren. Hvis du har luftveissymptomer, eller sitter i karantene kan du ikke hente bøker, men kan sende noen andre for å hente for deg.

Når du først er utenfor biblioteket, bør du benytte anledningen til å koble deg på vårt trådløse nett og få tilgang til over 7000 aviser og tidsskrifter via appen Pressreader.

Hvordan kan jeg være trygg på at det jeg låner ikke er smittefarlig?

Kommuneoverlegen i Lunner har godkjent utlånsordningen. Bøkene og filmene vi sender ut er pakket av våre friske ansatte. Vi er spesielt opptatt av håndvask og hygiene når vi behandler det som skal ut til dere lånere og vi tar alle hygieniske forebyggende tiltak når vi behandler bestillingene og putter dem i rene poser.

Skrevet av: Veronica Schevik 30. mars 2020