Kampen mot naturødeleggelser

Ungdoms-film som passer like godt for voksne.

Denne animasjonsfilmen er en fargerik historie om de vaskebjørnlignende, komfort-elskende tanukiene som kjemper mot mennesker. Når Stor-Tokyo ekspanderer til tanukienes rike, forsøker den blandede forsamlingen av tanukier å rydde unna sine gamle, gjensidige tvister for å redde sitt paradisiske bomiljø. «Vaskebjørnene» bestemmer seg for å skremme menneskene bort fra sitt nabolag og forstyrre det stadig mer nærgående byggearbeidet. Utmerket våpen i denne kampen er tanukienes evne til å forandre sin utseende. Særlig de mannlige medlemmenes genitalier forandrer form uten forvarsler og begrensninger, noe som gjør seeropplevelsen enda mer fascinerende.

Selv om utfordringene overfor naturen er en viktig del av Pom Poko, er westernisering av japansk kultur et nesten like viktig tema i filmen. Kampen til de store tanukiene for sitt levebrød løfter også opp betydningen av å opprettholde den japanske kulturidentiteten.

Pom Pokos styrke er den håpefulle holdningen til morgendagen og ønsket om å tro at sameksistens mellom dyr og mennesker er mulig.

 

 

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Päivi Särkelä 30. oktober 2018