Krim fra Saudi-Arabia

Denne krimboken er skrevet av en amerikansk, prisbelønt kvinnelig forfatter som var gift med en mann i Saudi-Arabia og bodde i flere år blant saudi-palestinske beduiner.

Heltinnen er en kvinne, kriminaltekniker Katya Hijazi og miljøet i boken er den kulturen forfatteren levde i. Dette gir oss ikke bare en spennende krimhistorie å lese men også et innblikk i kvinnelivet i et for oss fleste lukket land og kultur. Det er ikke enkelt å jobbe med etterretning som en kvinne i et land der kvinner egentlig ikke skal ha jobber der de kommer i kontakt med menn.

En hemmelig grav er oppdaget i ørkenen og avslører kroppene på 19 kvinner og den sjokkerende sannheten er at en seriemorder har operert uoppdaget i Jeddah i mer enn et tiår.

Imidlertid er lederinspektøren Ibrahim Zahrani distrahert av et mysterium nærmere hjemmet. Hans elskerinne har plutselig forsvunnet, men han kan ikke rapportere henne som savnet siden utroskap er straffbart ved døden i Saudi-Arabia. Sammen med Katya, en av de få kvinnene i politidepartementet, begynner undersøkelsene i begge disse sakene.

Av Ferrari er det oversatt to andre bøker til norsk: Bak sløret og Rød sand.

Tittelen på boka i engelsk: Kingdom of Strangers

Tipset av: Päivi Särkelä 28. mai 2018