Kunnskapsfremmende avslutning

Sommerles-avslutning 2020 for Lunner bibliotek fikk storfint besøk, da forfatter Marit Nicolaysen tyvstartet sin Viken-turne på Roa.

Hans Petter Schevik

«Lesing for barn er med på å utvikle ordforrådet, og å utvide perspektivet med bøkene. Det er sunnere for barn enn å benytte masse tid med skjerm, kunne en engasjert Nicolaysen fortelle. Den Oslo-fødte forfatteren debuterte tilbake i 1985 med romanen «I Frøyas tegn», mens hennes første barnebok ble skrevet i 1996.

Rotte

De 15 fremmøtte barna, og ikke minst ni voksne, fulgte intenst med på forfatterens fortellinger om rotten. - Rotte har vært en del av livet mitt siden oppveksten i en gammel bygård ved Akerselva. I tillegg er det skrevet 15 bøker om rotta Halvorsen i bokserien Svein og Rotta, informerte Marit Nicolaysen. Den populære bokserien kom ut i perioden 1996 til 2011.

Temaet var tydelig fengende for den yngre garden blant publikum, og mange spørsmål ble stilt fra barna. – Det her er et privilegium, å treffe publikum og ikke minst barn er en glede, sa en tydelig fornøyd forfatter etter seansen.

Prisdryss

I tillegg til storfint forfatterbesøk, så ble det også prisdryss på de unge leselystne. Bibliotekar Veronica Schevik delte ut blant annet gratisbilletter sponset av Brandbu kino, samt både bøker, gavekort på Oppdalskarusellen og ikke minst Hadelandskort.

«Vi hadde 107 deltakere i Lunner kommune i år, og de leste imponerende 1788 bøker. Det gir totalt 188 748 sider», informerte Schevik. Det gir et imponerende snitt på 1764 sider per deltaker. – Neste år håper vi på enda flere, avsluttet Veronica Schevik.

 

Fakta:

På landsbasis var det 125 072 deltakere som leste totalt 1 610 373 bøker.

De mest leste bøkene på landsbasis var:

  1. Reisen til Jotundalen (lest ca 9000 ganger!)
  2. Gutta i trehuset med 13 etasjer
  3. Vikingene og orakelet
  4. Steinvokteren
  5. Operasjon Sommerøya
Hans Petter Schevik
Utdeling av premier.
Hans Petter Schevik
Noen av de heldige vinnerne av gavekort.
Hans Petter Schevik
Utvelgelse av bok i premie.
Hans Petter Schevik
Noen av deltakerne av årets sommerles.

Målgruppe:

Skrevet av: Veronica Schevik Hans Petter Schevik 14. september 2020