Mobbing

Kommentar fra en ni år gammel jente som har lest «Håndbok for superhelter. Del 1: Håndboka»:- Historien forteller at man ikke må gi opp selv om man blir ertet.

«Håndbok for superhelter. Del 1: Håndboka» er en grafisk roman som handler om Lisa på ni år som blir mobbet. Siden Lisas mamma jobber utenlands noen måneder, må Lisa bo hos mormor. På den nye skolen er det noen gutter som daglig løper etter Lisa og gjør livet surt for henne. Grunnen er at Lisa har store utstående ører. Lisa sovner hver kveld med hendene presset mot ørene i håp om at ørene skal krympe og legge seg inntil hode, noe som dessverre ikke fungerer.

Etter skoletid blir biblioteket redningen for Lisa, hvor det er kortere å løpe dit enn helt hjem til mormor. En dag hun har søkt tilflukt på biblioteket, får hun plutselig øye på en bok som er så rød at det ser ut som om den står og lyser. Tittelen på boka er «Håndbok for superhelter». Når Lisa ønsker å låne boka av bibliotekaren, viser det seg at boka ikke finnes registrert på dataen. Bibliotekaren lar derfor Lisa få lov til å låne den så lenge hun måtte ønske. Vel hjemme hos mormor, setter Lisa seg ned med boken og begynner å lese «Denne boken forandrer liv. Både for deg som leser den, og for alle rundt deg. Du fant ikke denne boken. Den fant deg». Det viser seg at boken faktisk forandrer Lisas liv.

Målgruppa for denne boka er barn og ungdom mellom 9-13 år, men kan fint leses av både yngre og eldre barn og ungdom. Historien er enkel å lese og det er flotte appellerende tegninger gjennom hele boka. Tegninger som barn og ungdom lett kan kjenne seg igjen i. «Håndbok for superhelter. Del 1: Håndboka» er en fin bok å bruke som inngang til å snakke med barn og ungdom om mobbing.

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Veronica Schevik 6. februar 2018