Moderne kultklassiker

Despentes er fryktløs og smart. Hun tar oss med på en heftig og uforutsigbar reise, med musikken dundrende i ørene og før du vet ordet av det har hun deg der hun vil ha deg. Med øynene vidåpne.

Vernon Subutex er en forhenværende platesjappeinnehaver i midtlivskrise. Han kommer i manges søkelys da ryktet sprer seg om at han besitter private videoopptak av den avdøde rockestjernen Alex Bleach. Mange vil ha kloa i disse og dette er utgangspunktet for noe som oppleves som en punk-rock thriller. Rollegalleriet i Vernons nettverk er stort og gjennom disse karakterene tar forfatteren oss med på en episk sosialrealistisk ekspedisjon som tar for seg fattigdom, religion, pornografi, misogyni, rasediskriminering og mye mer. Antagelig vil du mislike karakterene sterkt i begynnelsen, men de kommer til å gro på deg. Det er beundringsverdig hvordan Despentes får til nettopp dette.


Gøril Eldøen fikk kritikerprisen for beste oversettelse i 2018 for denne boken. En gave til oss som ikke kan fransk. Første bind av tre. Lunner bibliotek har alle de tre norske utgavene.

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Kathrine Haaheim 10. mai 2021