Spennende

Dette er en humoristisk og spennende bok med mange flotte illustrasjoner som gjør historien enda mer levende. Boka er tilpasset barn i alderen 5–8 år, men den egner seg også veldig bra til høytlesing.

Langt ute i skogen og oppå et fjell finner vi Dunderly. Hit kommer du kun ved hjelp av en spesialbygd heis. Hvis du tar heisen opp finner du noen skapninger som ikke er helt som oss, for her bor det flere monstre. Du finner alt fra en rappende snømann til et søtt lite rosa monster med kun ett øye. Alle monstrene elsker vafler, kakao og luderibuder (eller i alle fall de aller fleste av dem). Mennesker derimot, er noe av det aller skumleste og farligste de vet om.

En dag kommer det en liten pakke, det viser seg å være et nytt monster som heter Bulder. Han er en blå og vilter liten krabat som finner seg godt til rette med en gang, Bulder knytter seg ekstra godt til Modika, de blir bestevenner fra aller første stund. Men allerede dagen etter kommer det en ny og mye større pakke. Det viser seg å være enda et nytt monster, han heter Mons Monster. Alle sammen gjør sitt aller beste for at han skal like dem og finne seg til rette, men Mons virker skremt og Bulder synes det er noe veldig rart med han. Det hjelper heller ikke at Modika gjør alt hun kan for at Mons skal trives, for da får jo ikke Bulder den oppmerksomheten han vil han, og som han mener han fortjener. Bulder begynner å gjøre sine egne undersøkelser for å finne ut av hva det er med Mons. Kan det være at han faktisk er et kannibalmonster som spiser andre monstre? Og hvordan i alle dager skal ha få de andre monstrene til å høre på seg og skjønne at det er noe som ikke stemmer med Mons?