Arbeidsuke

VI har vært så heldige å hatt en elev fra Lunner ungdomsskole på arbeidsuke hos oss.

Veronica Schevik

En uke har Andrine vært hos oss. Hun har deltatt på det aller meste når det kommer til arbeidsoppgaver som vi driver med på biblioteket. 

Blant annet har hun laget noen fine innstikker i bøker som hun anbefaler, samt laget en sommerlesutstilling. 

I tillegg har hun skrevet noen bokanbefalinger som vi har fått lov til å publisere :)

Veronica Schevik
Sommerlesutstilling: et knippe bøker som passer for barn/ungdom som går 1. - 7. trinn.

Harry Potter og Føniksordenen. I motsetning til andre har Harry Potter aldri likt sommerferien. Men denne er enda verre da Dumlingene virker enda mer gretne, og Harrys venner, Hermine og Ronny,

ser ut til å være for opptatt til å svare brevene hans. Harry er desperat etter å finne ut hva de har drevet med hele ferien uten han, og det gjør han.

Jeg liker denne boka veldig godt da man virkelig ikke forventer vendepunktet, det skjer ting hele tiden, den er innvikla, men ikke forvirrende, og man vil ikke legge boka fra seg.

Jeg anbefaler denne boka til personer som er klar for en ordentlig bra fortelling, og til de som liker mysterier og den magiske verdenen Harry Potter virkelig er.

En pingles dagbok. Greg Heffley, som er hovedpersonen i serien En pingles dagbok, er en typisk klønete anti-helt. Han forteller om det fæle livet på ungdomsskolen og generelt om hvor kjipt det er å være liten.

Dette får nesten boka til å høres kjedelig ut, men tvert imot. Den er morsom, ironisk og relaterbar til yngre som syns at å være liten er litt kjedelig.

Jeg leste selv denne boka da jeg var litt yngre og likte den godt. Man får en mestringsfølelse når man er ferdig med den, og får lyst til å lese flere bøker fra serien. Jeg anbefaler denne boka til barn og ungdommer

som vil ha noe gøy å lese men også noe som ikke er for tungt.

 

The Hobbit. Handler om hobbiten Bilbo Baggins som har lite å finne på å holder seg hjemme ved kjøkkenet sitt. Han liker ikke å gå ut av komforsonen, og er den siste man regner med. Men komforten

hans blir ødelagt av trollmannen Gandalf, og 13 små dverger som vil ha ham med på et aldri så lite eventyr for å bekjempe dragen Smaug the Magnificent å ta tilbake det som var stjålet fra dvergene for lenge siden.

Jeg liker skrivestilen og miljøet i denne boka veldig godt, den er vittig og enkel å følge med i og den beskriver godt landskapet og de forskjellige vesenene Bilbo møter på. Jeg anbefaler denne boken til de som vil ha en koselig bok og de som leser for gøy.

 

Alt er helt topp (nesten). Handler om Tom Gates som forteller om hans for det meste urettferdige liv. Boka prøver å relatere seg til ungdom/barn som jeg syns den fint får til. Den er full av vittige og ironiske komentarer, og egner seg godt for barn, da den er lettlest. Det er lite tekst og den har gøyale illustrasjoner på hver side som gjør det lettere å forstå sammenheng og mening.

Jeg anbefaler boka til barn som liker å lese, eller personer som vil ha noe lettlest.

 

Sandmannen. En ung mann blir funnet gående på en jernbanebro midt på vinteren. Han har legionærsyken og er sterkt nedkjølt. På sykehuset finner de ut at den unge mannen ble erklært død for sju år siden.

Walter Jurek ble arrestert av kriminaletterforsker Joona Linna, og dømt til psykiatrisk behandling på rundt samme tid, og politiet finner fort ut at Jurek hadde noe med den unge mannens forsvinning å gjøre. Og de vet at han jobbet med flere. Hvor har den unge mannen hvert og hvem jobbet Jurek med? Saken gjennopptas og Joona Linna og hans team planlegger en intens operasjon for å få alle svarene.

Jeg syns spenningen med denne boka er noe av det beste ved den, man vil ikke legge den fra seg og man må liksom komme til bunns i mysteriet. Den kan være tung for personer som er sensitive for noen av temaene som blir tatt opp, men hvis man ikke er det, og er klar for en virkelig god krimroman så vil jeg så absolutt anbefale deg denne boken.

Målgruppe:

Skrevet av: Veronica Schevik 27. mai 2021