Hva skjer på biblioteket

Vi får av og til spørsmål om medier vi ikke har eller hvor man kan finne ulike bøker som våre brukere er på jakt etter. Derfor jobber vi ansatte stadig med å forberede tjenesten.

En type faglitteratur som vi får en del forespørsler om er biografier. Vi har derfor begynt å lage egen plass for biografiene. En helt egen hylle hvor vi samler faktabøker som omhandler navngitte personer. Du finner dem i andre etasje, og det fylles stadig på med både gamle og nye bøker.

En annen type litteratur som er i vinden om dagen er manga - det er betegnelsen på japansk tegneserier og skiller seg ut med blant annet at du må lese boken baklengs. Du starter da å lese den bakerst og leser deg fremover. Vi har vært så heldige å få tak i noen serier som vi har satt sammen med de andre tegneseriene våre.

Vi prøver også å gjøre det enklere for våre brukere å finne frem i samlingen vår. Vi har derfor  laget enkle plakater for å vise hvor i våre lokaler du kan finne de ulike mediene basert på de ulike sjangrene og brukegrupper vi har. Til høyre ser du to av plakatene - det som er felles på alle plakatene er at de har like bakgrunnsfarge og samme skrift, kun bildene som er forandret fra plakat til plakat. Plakatene står enten i eller oppå hyllene ellers henger på veggen.

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Veronica Schevik 28. januar 2021