Lokal serieforfatter Pia Pedersen

Forfatterspiren ble sådd tidlig hos Pia Pedersen, og allerede som tiåring hadde hun et uvanlig gaveønske til bursdagen - skrivemaskin. Onsdag 27. november 2019 debuterte hun også med sitt første forfatterbesøk på Lunner bibliotek på Roa.

serieliv.no

«Jeg har alltid vært interessert i å skrive, og egenproduserte bøker laget jeg allerede som liten», kunne forfatter Pia Pedersen fortelle foran de fremmøtte på forfatterbesøket. Hun er for tiden aktuell med serien Skjebnestier, hvor handlingen i all hovedsak er lagt til Nordre Oppdalen på begynnelsen av 1900-tallet. – Akkurat nå skriver jeg på bok nummer 13 i serien, og planen er å utgi 20 bøker. Jeg gir meg uansett ikke etter den boka, da jeg allerede har flere ideer som kan se dagens lys, informerte Pia.

Brooklyn

Utkastet til første bok startet egentlig handlingen i Brooklyn rundt 1930, men det ble forholdsvis tidlig endret. – Jeg begynte å skrive om Signe, men syntes fort den historien ikke var så interessant. Dermed ble handlingen skrudd tilbake noen år, hvor vi følger Lovise i min egen hjembygd, sier forfatteren. Hun innrømmer at det er lettere å gjøre Research til serien siden hun allerede kjenner godt til stedet. – I utgangspunktet skriver jeg fiksjon, men noen hendelser og personer som er med i boken er reelle. Men, jeg er ikke like pirkete på at det jeg skriver skal stemme helt med reelle hendelsene lenger. Det er viktigere at hendelsen gir noe til historien jeg forteller, opplyser Pedersen.

Har våknet på natta

Forfatteren har merket at hun tidvis lever seg inn i rollefigurene i boka. – Til tider har jeg både ledd og grått over ting som jeg har skrevet, og jeg har til og med våknet på natta og skrevet videre på historien. Heldigvis har ikke det skjedd alt for ofte, sier Pia. Hennes utdannelse som Ergoterapeut har også kommet til nytte i serien: - Noe av hendelsene i bøkene omhandler Epilepsi, noe jeg jobbet med på Røysumtunet. Nå har jeg tatt steget og er kun forfatter. Det var litt skremmende i starten, men nå er det kun tidvis jeg savner det kollegiale, avslutter Pedersen.

Målgruppe:

Tagger:

Skrevet av: Hans Petter Schevik 3. mars 2020