Tips til underholdning

I disse dager er det mange som sitter hjemme og kanskje kjeder seg litt. Skoler, barnehager og mange arbeidsplasser er stengt på grunn av koronnaviruset. Her har vi samlet noen tips til hva dere kan gjøre alene eller sammen, følg med for det kan plutselig dukke opp et nytt tips.

Karanteket

Her finner du linker til ulike digitale bibliotektilbud. Noen har vi nevnt, mens andre ting er nytt. 

Språktalk

Helene Uri er en forfatter som har mange lesere. Nå har hun sammen med Kristin Storrusten, journalist i Aftenposten, startet en podkast kalt "Språktalk".

På en Iphone og Ipad er et et program som heter "Podkaster". Der kan man søke opp "Språktalk" og lytte. Man kan også abonnere.
På Android-telefoner og andre telefoner kan man laste ned podkast-programmer, for eksempel Pocket Casts.
Man kan også lytte i Spotify. Da søker man på "Språktalk".

Hele Norge leser

Lesing er en god aktivitet for å koble av, tilegne seg ny kunnskap og til å fylle dagene med innhold. Hele Norge leser setter i gang en kampanje allerede torsdag 19. mars. I første omgang vil kampanjen vare ut april.
Man kan danne familielag hvor alle registrerer egen lesing og høytlesing.
De vil fortløpende trekke ut deltagere som får bokpremier i posten.

Faglig innput

Her får dere midlertidig tilgang til tidsskrifter og bøker med faglig innhold.

Barnebokinstituttet

I forbindelse med at skoler, bibliotek og andre formidlingsinstitusjoner nå er stengt som følge av tiltakene mot spredning av koronaviruset deler de noe av undervisningsmateriellet deres.

Her finner du undervisningsfilmer om temaer som tegneserier, spill, poesi, bildebøker og litteraturformidling på ulike plattformer. Filmene er myntet på voksne som jobber med formidling rettet mot barn og unge. Kanskje blir du inspirert til å ta litt utdanning også?

Brettspill

De aller fleste hjem har ett eller flere brettspill. Nå er en gyllen mulighet til å koste av støve og samle seg rundt bordet.

Yatzy

I tillegg til koselig samlingsstund får man trigget mattekunnskapene. For å spille Yatzy trenger du fem terninger eller seks terminger for Maxiyatzy. Har du ikke Yatzyblokk kan man skrive dette ut fra nettet.

Er du lei vanlig Yatzy? Hvorfor ikke kjøre Trippelyatzy? Da blir det ikke bare mattekunnskapene som blir trigget, men strategi blir også en viktig del.

Kortspill

Her finnes utallige muligheter. Er du alene legg en kabal eller to. Er man flere samlet rundt bordet kan man velge en klassiker, eller kanskje barna kan noen nye kortspill de kan lære de voksne?