Verdens verste Sommerlesavslutning

Lørdag 4. september var det duket for en pangavslutning av årets Sommerles i regi av Lunner Bibliotek. De fremmøtte fikk både gavedryss, og ikke minst ærverdig besøk av forfatteren Marius Horn Molaug.

Hans Petter Schevik

I en koronatettpakket gymsal på Frøystad var det høy stemning blant både barn og voksne når forfatteren av Verdens verste-serien Marius Horn Molaug entret scenen. Det ble presentert tegninger fra bøkene, høytlesning fra flere av bøkene fra serien, og ikke minst utdeling av fotballkort i sammenheng med boka Verdens verste fotballag.

Idémyldring

Engasjementet til de fremmøtte barna ble ikke akkurat mindre, når den 45 år gamle forfatteren oppfordret barna til idéer til fremtidige bøker i serien. Tidvis var det vanskelig for de fremmøtte leserne å vente på sin tur for å presentere sine ønsker om kommende bøker.

Til nå har det kommet ut seks stykker av Verdens verste-bøkene, hvor Kristoffer Kjølberg er illustratør. I tillegg har Molaug erfaring som tekstforfatter i NRK (Hallo i uken), og ble redaktør i Donald Duck & Co tilbake i 2009.

Premiedryss

Hele arrangementet ble avsluttet med et enormt premiedryss i regi av Lunner Bibliotek og samarbeidspartnere, hvor det ble utdelt både bøker og gavekort til de leselystne barna. Bibliotekar Veronica Schevik informerte også innledningsvis at barna i kommunen hadde lest hele 271 882 sider i løpet av sommeren. Med 182 deltakere, gir det et snitt på 1494 sider per deltaker. Med andre ord er leselysten stor i Lunner kommune.

Hans Petter Schevik
Deltakerne følger med på showet.
Utvelgelse av premie.

Skrevet av: Hans Petter Schevik 7. september 2021