Bok om modige kvinner du sannsynlig aldri har hørt om

Mia Kankimäkis siste bok er en blanding av skjønnlitteratur og sakprosa - fakta og fiksjon. Forfatteren selv er en enslig kvinne i førtiårene som har permittert seg fra en trygg jobb i et forlag og startet som forfatter. Det valget hun har tatt, har selvfølgelig ført til at hun tenker over hva hun har gjort. Burde hun ha stiftet familie og holdt fast ved en trygg jobb?

Kankimäki skriver om kvinner som også har tatt eksepsjonelle valg: overgitt seg til kunst eller reist verden rundt, og dette er kvinner helt fra 1500-tallet og utover. Det som forener disse kvinnene er et brennende engasjement og et ønske om å gjøre noe med sitt konvensjonelle og fastlåste liv. Kankimäki lurer på hvor disse kvinnene har fått styrke til å ta de dristige valgene de har tatt. Det er disse kvinnene hun tenker på om natten. Om hver kvinne i boken finnes det setninger som ifølge Mia beskriver kvinnens liv. F.eks. “Reis selv om du er syk. Reis spesielt hvis du er deprimert, frustrert eller lei av livet. "

Hvordan har verden klart å glemme disse modige kvinnene? Jeg synes denne boken er så interessant at jeg håpet den aldri skulle ta slutt.

Forlag: Gursli Berg Forlag,  Oversatt av: Morten Abildsnes

 

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Päivi Särkelä 13. juli 2020