Nominert Rivertonprisen

Her er de nominerte til beste, norske kriminalroman utgitt 2020

Rivertonprisen, "Den gyldne revolver", deles ut årlig av Rivertonklubben for det beste arbeid innen norsk kriminallitteratur. Prisen deles ut i løpet av våren 2021.

Her er de nominerte bøkene:


Sven Petter Næss; Skjebnesteinen. Harinder Singh i Kripos må etterforske en sak som gjelder nær familie og fører ham til Edinburgh, men som også har forbindelser til kriminelle miljøer i Oslo. Velskrevet og godt strukturert, oppfinnsom og spennende, med fine miljøskildringer og troverdige karakterer.


Kurt Aust; Hjertets mørke. Kurt Aust avslutter serien fra dansketiden med en roman lagt til Afrika den gang slavehandelen herjet som verst: Året er 1707, og professor Thomas av Boueberge og hans trofaste medhjelper Petter Hortten befinner seg i den danske kolonien Fort Christiansborg på Guineakysten. De skal undersøke en hendelse to år tilbake i tiden, da et slaveskip eksploderte i havnen. En original og velkomponert roman med et svært dramatisk historisk bakteppe.


Frits de Bourg; Dykket. En krim i klassisk stil, hvor handlingen er lagt rundt 60 år tilbake i tid, i en verden som føles fredelig og rolig – uten at det går ut over spenningen. Forfatteren tar godt vare på tidstypiske detaljer, og har gode konstruerte plott. I tillegg er det lett å like hovedpersonen, en typisk rufsete, men troverdig journalist ved navn Nicolay Wolff.

Unni Lindell; Nabovarsel. Flere kvinner forsvinner, og på et industrianlegg gjøres det et makabert funn. Unni Lindells nye og lovende krimhelt Lydia Winther, alias Snø, og hennes partner Hay får en makaber sak å jobbe med.. Et korthugd språk og en thrilleraktig oppbygging kombinert med et ambisiøst plot fra oljebransjen viser en forfatter som evner å fornye seg, samtidig som de velkjente elementene med kvinner som opplever uhygge midt i sin vanlige hverdag er med. Nifst, mørkt og godt komponert.


Karin Fossum; Bakom synger døden. En mor finner en tegning av en død jente på sønnens rom, og like etter blir seksten år gamle Gritt funnet drept. Konrad Sejers siste sak borer rett inn i kjernen av hva det vil si å være ung i dag og hva utenforskap kan føre til. Troverdig, sjelsettende, voldsomt aktuell og vemodig. En mesterlig komponert krim og nok et høydepunkt i Karin Fossums imponerende krimforfatterskap.


Målgruppe:

Tipset av: Christine Vahlgren 20. april 2021