Søt faktabok

«Beveren Bjørk» er en flott bok som er lett å lese. Hvorfor ikke lære noe nytt om dette flotte dyret? Visste du for eksempel at beveren ble kalt for «det lille folket» av indianerne i Nord-Amerika? Det var ukjent for meg og når jeg leste boken så skjønte jeg jo hvorfor. For beverne lever et liv ganske likt som oss mennesker.

«Beveren Bjørk» er en faktabok som tar for seg en del fakta om beveren generelt, samt litt historisk om beverbestanden i Norge og Skottland. Norge og Skottland har samarbeidet om å få tilbake beverbestanden i Skottland, for det har vært en utdødd rase i cirka 400 år. «Beveren Bjørk» handler dog hovedsakelig om beveren Bjørk, om hennes oppvekst og familie. Bjørk blir nemlig født i Telemark i Norge, men i slutten av mai 2009 blir Bjørk og hennes familie, som består av ektemake Ask og deres barn Linnea, blir sendt over til Skottland, nærmere bestemt til Knapdale-skogen. Vi får gjennom boken følge Bjørk fra hun blir født til hun er godt etablert i Skottland sammen med familien sin. Vi får en fin og naturlig kunnskap både om Bjørk og bevere generelt gjennom hele boken. Den er skrevet som en historie hvor de på en fin måte fletter inn fakta om alt fra hvordan funksjon pelsen har, til hva bevere spiser.  Historien støttes av en kombinasjon av flotte tegninger og fotografier fra virkeligheten gjennom hele boka.

 «Beveren Bjørk» er beregnet på barn og ungdom i alderen 6-10 år, men som voksen likte jeg den like godt som barna gjorde.

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Veronica Schevik 2. mai 2018