Spennende krimdebut

I oktober 2016 debuterte Erling Greftegreff som forfatter med boka Trekkfuglene. Greftegreff bor på Gran og jobber som politioverbetjent på Hønefoss politistasjon.

Greftegreff har lagt sin krimdebut til lokale omgivelser. Hans beskrivelse av naturen, husene og omgivelsene på morderens ferd er veldig presise, mens jeg leser ser jeg for meg akkurat hvor morderen går, noe som gjør boka litt ekstra nifs.

På Hønefoss og Jevnaker blir det på samme kveld begått to mord. Det er tilsynelatende to ubetydelige voksne menn som blir drept på to ulike måter. Det ene mordstedet er etterlatt i kaos, mens det andre mordet ser ut til å være uhyggelig ryddig og effektivt. Når etterforskeren som elsker slike saker er på ferie, er det førstebetjent Wilhelm Gran som motvillig må trå til. Hans plan er å bare gjøre det han absolutt må i forhold til drapsetterforskningen, frem til kollegaen er tilbake fra ferien. Førstebetjenten endrer mening når han treffer på den uerfarne Mia Klev som jobber på Ordensavdelingen. Hun viser seg å ha ett skarp øye for detaljer, og Wilhelm kjemper for å få henne med på teamet under drapsetterforskningen. Sammen med den pensjonerte politihunden Satan utgjør de en litt merkelig trio.

Handlingen foregår over to tidsperioder i to ulike deler av verden, Norge og Sør-Afrika. Er det noen sammenheng og hva er den? Wilhelm reiser ned til Sør-Afrika for å nøste i trådene, mens uerfarne Mia blir igjen hjemme i Norge. På hver sin kant jobber de som best de kan for å finne ut av hvem som er drapsmannen og hva som er motivet bak drapene, og om det i hele tatt er noen sammenheng mellom drapene.

Greftegreff har skrevet en spennende krim, med troverdige karakterskildringer og en troverdig mordgåte. Jeg håper på et snarlig gjensyn med førstebetjent Wilhelm Gran, Mia og Satan.