Tritonus-dissonans i den finske skjærgården

Kjell Westö har tidligere stort sett tatt oss lesere med til gatene i den finske hovedstaden Helsinki, og brukt dem som kulisse for å fortelle om den nære historien i vårt nordiske naboland. Denne gangen tar Westö oss vestover, til skjærgården mellom selve Finland og Åland.

Her har den godt voksne dirigenten Thomas Brander realisert en gammel drøm om å bygge seg et arkitekttegnet hus ut mot havet, der han realiserer de etter hvert store honorarene han har fått etter å ha ledet orkestre over hele Europa, blant annet i Oslo og Gøteborg.

Det er i spenningen mellom Brander og hans nye bekjentskap Lindell - en jordnær psykolog og musiker på fritiden - handlingen i boken utvikler seg, gjennom noen seine høstmåneder og en fuktig vinter fram mot et foreløpig klimaks i en knusktørr og varm sommer.

De to tar med seg sin egen fortid og sine traumer inn et ofte problematisk vennskap. Thomas Brander har hatt et relativt stort forbruk av kvinner. En av dem er fagottisten Hanna i Oslo filharmoniske orkester. Reidar Lindell har ikke helt kommet over at hans kone Madeleine plutselig ble syk og døde av kreft.

Målgruppe:

Tagger:

Tipset av: Päivi Särkelä 1. mars 2021